Skip to content

Month: April 2016

Lauantai-illan leffasuosituksia

Kun löydän jostain ylimääräistä vapaa-aikaa, pistän melkein poikkeuksetta jonkun leffan pyörimään. Olen katsonut läpi kaikki Rockyt tuhat ja yksi kertaa, nimeän lempileffakseni edelleen Top Gunin ja yhä edelleen toljotan viinilasi kädessä The Notebookia ja Dear Johnia. En ole löytänyt vielä yhtään Marvel-leffaa, josta en olisi pitänyt, ja nautin aina toisinaan myös ajan viettämisestä sellaisten sotaleffojen kuin Black Hawk Down parissa.

Koska en viitsi listata tähän mitään varsinaisia klassikoita, niin päätin nimetä muutaman muun sellaisen rainan, joista todella nautin.

9374175b5aDallas Buyers Club

Elämänkerrallinen draamaelokuva, jonka ensi-ilta oli vuonna 2013, ja joka taidetaan muistaa parhaiten Jared Leton suorituksesta Rayonina, transnaisena.

Elokuva pyörii Matthew McConaugheyn näyttelemän Ron Woodroofin ympärillä. Ron on hyvin perinteinen, miehinen mies, jolla todetaan AIDS aikana, jolloin sairauden hoitoa ei ole vielä kunnolla tutkittu. Hän kieltäytyy antamasta periksi ja päätyy lopulta salakuljettamaan maahan uusia, kokeellisia lääkkeitä rajan takaa.

Elokuva on alusta loppuun viihdyttävä, koskettava ja todentuntuinen. Sydäntä lämmittävä kehitystarina, joka on samaa aikaa myös raadollisen realistinen, ja näin paikoittain myös surullinen.

Ehdottomasti katsomisen arvoinen!

7d03496819The Baytown Outlaws

Tämä elokuva on mustalla huumorilla maustettua toimintamättöä parhaimmillaan. Pelkkien alkutekstien aikana ikuistetaan useampien hahmojen kuolemaa, kun yleensä koko leffan aikana.

Leffan päähenkilönä toimivat kolme veljestä: Brick, Lincoln ja McQueen Oodie. Mukana on kiinteästi myös paikallinen sheriffi ja ATF agentti, joka lähetetään tutkimaan useita, epäselviä murhia, jotka on lakaistu maton alle. Unohtaa ei tule myöskään pyörätuolissa olevaa, mykkää Robia, jonka veljekset kaappaavat ja raahaavat mukaansa.

Jos ajatus tappajahuorista, rekalla ajavista merirosvoista ja murhanhimoisista intiaaneista huvittaa, tämä leffa toimii varmasti. Juoni ei ehkä ole sieltä parhaasta päästä ja pari yritystä tehdä elokuvasta asettta syvällisempi jäävät latteiksi, mutta nimenomaan hauskana toimintarainana toimii esimerkillisesti.

Tämä on meillä pyörinyt monta kertaa taustalla, kun on haluttu alkoholin kanssa iltaa istuessa katsoa jotain.

37c6369b27Four Brothers

Four Brothers on ilmestynyt vuonna 2005, mutta toimii edelleen. Viihdyttävää katsottavaa ja jostain syystä yksi niistä elokuvista, joiden pariin palaan yhä uudelleen. Mun mielessä niputtuu aina automaattisesti Death Sentenceen, joka sekin on ollut vuosien saatossa kovalla koetuksella.

Juonellisesti tämäkään ei ole mitenkään maailmaa mullistava: neljä adoptioveljeä lähtevät jäljittämään äitinsä murhaajaa. Toimintaa ja draamaa mukavan kompaktissa paketissa, näppärää dialogia ja vähän erilainen hahmokatras.

Kostokierretty glorifioidaan ja väkivallalla mässäillään, eli jos sitä ei siedä, niin kannattaa ehkä jättää katsomatta.

efe47a8547Pearl Harbor

Pearl Harbor menee ehkä jo vähän klassikoiden puolelle, mutta se nyt vaan on ihan pakko mainita.

Ihan älyttömän kaunis sotadraama, missä on yhdistetty perinteistä romantiikkaa raastavaan kolmiodraamaan ja väritetty kaikki hyvin aidon tuntuisella, paikoittain hyvin graafisella sotakuvauksella. Hyvää dialogia, hienot roolityöt ja kiinnostavat ihmiskohtalot – muutenkin kaikin puolin hyvä kokemus.

Kaikkine tunteineen oli ainakin allekirjoittaneelle omalla tavallaan raskas katsottava, mutta ehdottomasti silti koko kolmen tunnin arvoinen.

Leave a Comment

Kun konsultti tarhatädiksi rupesi

Takana on nyt ensimmäinen viikko uudessa työpaikassa. Aamusta iltamyöhään päällä oleva läppäri on vaihtunut lapsilauman kaitsemiseen päiväkotiympäristössä, alan kirjallisuus koulukirjoiksi. Vaikka voin rehellisesti sanoa, että olen ihan järjettömän väsynyt työpäivien jälkeen, niin olo on myös helpottunut. Töihin on kiva mennä. Homma on ihan eri tavalla mielekästä kuin se, mitä olen tähän asti tehnyt: rekrytointia- ja henkilöstöhallintoa, luovaa ja teknistä kirjoittamista, sisällöntuotantoa, onlinemarkkinointia ja kaikkia sen variaatioita. Toimistohommia. 

Motivaatiopulaa on ollut kasvavasti vaivana viimeisen vuoden verran. Se on juontanut siitä, että työstä ei ole saanut mitään irti. Elämä on pyörinyt sanamäärien, Googlesijoitusten ja työsähköpostien ympärillä. Mietin monta kertaa, että mihin oikein olin suuntaamassa, ja oliko tämä ihan oikeasti sitä, mitä muka olin aina halunnut. Sunnuntaisin ahdisti; maanantai ja työsähköpostin avaaminen pelotti. Kuvittelin kuitenkin melkein loppuun asti, että olen jakkupukuihminen, joka viihtyy sen upouuden läppärinsä kanssa toimistokopissa. Nyt voin todeta ja ehkä ääneenkin myöntää (mikä on se vaikein paikka), että väärässä olin. 

Uuden työympäristön ehkä paras anti on ollut se, että olen tajunnut, että hei, minä ihan oikeasti osaan! Että minä pystyn muuhunkin kun siihen läppärin tuijottamiseen ja aspahommiin, ja että voin astua pois omalta mukavuusalueelta ja ihan oikeasti pärjätä. Parantamisen varaa tietysti on ihan valtavan paljon, mutta jostain pitää aloittaa. 

Pärjääminen ei rajoitu myöskään pelkästään siihen henkiseen puoleen, vaan myös siihen, että toistaiseksi näin vähän fyysisempikin työ on sopinut oikuttelevalla kropalle varsin hyvin – ja vaikka halusinkin niin aiemmin uskoa, niin en ollut ihan varma ja pelkäsin pahinta. Toivun edelleen vuosia sitten tapahtuneesta ratsastusonnettomuudesta, joka jätti selkään varsin ikävää vahinkoa. Käyn fysioterapiassa sitkeästi joka viikko ja aloittelen taas monen vuoden tauon jälkeen myös salilla treenaamista. Jaksan käydä koirankin kanssa lenkillä jo melkein joka päivä ilman, että tarvitsee irvistellä kivusta puolessa matkassa.

Pitkään vaikutti siltä, ettei mitään muuta vaihtoehtoa olisikaan kun jatkaa samaa rataa tai jäädä kotiin kärsimään, mutta tässä sitä kuitenkin edetään elämässä. Vaikka kuinka olisi lääkäri sanonut, että ehkä olisi hyvä idea vain pidättyä niissä toimistohommissa. 

Leave a Comment