Skip to content

Month: June 2016

Kun tänään lähden, otan mukaan kaiken mitä tarvitsen…

Muuttoilmoitukset on tehty, laukut pakattu ja lentokoneleffatkin ladattu. Viemisiksi piti tietysti ostaa vielä viimehetkellä iso kasa perisuomalaista karkkia, kuten tavaksi on jo muodostunut. Tarjoillaan sitten vaikka häävieraille, jos jotain jää. Muuten tavaroista on jätetty ja lahjoitettu pois kaikki ylimääräinen.

Vielä ei jännitä oikein muu kun matkalaukun painorajoitusten paukkuminen, mutta aamulla voi olla vähän eri tunnelma. Nähtäväksi jää! Nyt voi olla kiitollinen siitä, että työt pitävät  vielä tänään kiireisenä.

Päätetään tämä Suomiaika vielä lainaukseen. Sinänsä ihan sopivaa, sillä olen kyllä ollut ihastunut kauniisiin sanoihin jo aikapäivät:

In the end it’s not about what you have
In the end it’s all about where you wanna go
And the roads you take to help you get there 
Cause you’ve only got one life to lead
So don’t take for granted those little things
Those little things are all that we have

 

IMG_3972 IMG_3977 IMG_3981 IMG_3985

Leave a Comment

Huomioita asuntometsästyksestä

 • Uuni ja hella eivät ole keittiössä itsestäänselvyyksiä. Ne vaikuttavat itseasiassa olevan sen verran harvinaisia, että niiden mahdollista löytymistä mainostetaan erikseen.
 • Keittiön asiaa ajavat cooktopit, liikuteltavat miniuunit ja mikrot. Kitchenette on selkeästi uusi keittiö.
 • Lanai on ulkoterassi, missä on lattia ja katto, mutta ei seiniä. Eli katollinen patio.
 • Kolikoilla toimivat pesukoneet ja kuivaajat asuinnoissa ovat oikeasti totta.
 • Eikä ole ihme, jos pesukoneelle ja kuivaajalle ei löydy koko kiinteistöstä paikkaa ollenkaan.
 • Jos pesukone ja kuivaaja löytyvät, ne ovat mitä todennäköisemmin lanain yhteydessä.
 • Vuokrailmoituksissa kerrotaan, kuinka pitkä ajomatka on tiettyihin ostoskeskuksiin, rannoille ja muihin isoimpiin kohteisiin. Miksei näin tehdä Suomessa?
 • 1800 dollarilla kuussa voi saada samalta alueelta mitä tahansa kahden makuuhuoneen, oman pihan, kahden parkkipaikan ja uima-altaan ja yhden, kellarista löytyvän makuuhuoneen väliltä.
 • Parkkipaikka kuuluu melkein poikkeuksetta joka ikiseen vuokrakohteeseen. Usein paikkoja on kaksi tai useampikin.
 • Yard service on itsestäänselvyys. Siitä, roskista ja viemäristä voi joutua maksamaan erikseen.
 • “Section 8” viittaa low income housing -ohjelmaan. Ohjelman kautta vuokranantajalle taataan vuokra, mutta asunnon vuokraa todennäköisesti joku, jolla ei ole työpaikkaa tai joka on esimerkiksi työkyvytön. Tai yksinhuoltaja. Suurin osa vuokranantajista ilmoittaa heti ilmoituksessä, että “Not accepting Section 8”.
 • Vuokrailmoituksissa on usein erikseen mainittu, että “military welcome”. Toisinaan on lisäksi jo valmiiksi laskettu, että kuinka paljon voi säästää, kun ei asu tukikohdassa vaan vuokraa BAH:illa (basic housing allowancella) juuri kyseisen kämpän.
 • On tavallista, että virallisen hakemuksen jättäminen maksaa 20-25 dollaria per naama. Tätä summaa ei saa takaisin, vaikka ei asuntoa saisikaan.

Mielessä kannattaa pitää myös, että etenkin Craigslist on täynnä huijauksia. Myös me onnistuimme tälläiseen kaupittelijaan törmäämään heti kättelyssä. Onneksi tälläinen kyyninen suomalainen puhalsi pelin poikki todella nopeasti. Hälytyskellojen pitää soida aina, jos asunnon vuokraaja ei sitä pääse itse henkilökohtaisesti esittelemään, koska matkustelee tai asuu muualla. Joskus tämä voi tietysti olla oikeasti tilanne, mutta silloin asuntoa pitää ihan oikeasti kasvokkain esitellä jonkun muun. Hälytysmerkkejä ovat myös mm. se, että vuokraaja puhuu vähän kyseenalaista englantia, “antaa luvan käydä katselemassa asuntoa ulkopuolelta” ja lupaa postittaa avaimet esimerkiksi takuuvuokraa vastaan. Usein huijaukseen voi viitata myös se, että vuokraajalla on esittää jonkinlainen surullinen tarina, hän puhuu liikaa (fiktiivisestä) perheestään ja yrittää liikaa ns. muodostaa vuokralaisen kanssa jonkinlaisen yhteyden. Meidän tapauksessa tuli sellaista uskonnollista tekstiä ja raamatun lainaamista, että hirvitti.

Kaikkien vuokraajien kannattaa pitää mielessä (niin suomessa kuin ulkomaillakin), että rahaa ei tule koskaan ikinä milloinkaan lähettää kellekään, jonka kanssa ei ole puhunut kuin sähköpostilla. Rahaa ei tule koskaan antaa, ennen kun asunnon on nähnyt ja sopimuksen tehnyt. Kannattaa myös aina googlettaa asunnon osoitteella kun on sen saanut. Voi hyvin olla, että esiin hyppää sen asunnon oikea vuokrailmoitus, mistä tiedot on varastettu.

dumbfounded
Tältä tuntuu välillä, kun yrittää asuntopaljoudessa navigoida. Tai kun miettii, että miten kukaan selviää ilman oikeaa keittiötä.

PS. Tälläistä tekstiä tuli meidän huijarilta. Ihan oikeasti.

1465669557

Leave a Comment

Tänään on haikea olo

Whats-coming-will-come

Tänään on pakattu ensimmäinen laukku.

Tänään on käyty koiran kanssa ulkona keskellä perisuomalaista kesämyrskyä.

Tänään on syöty perunasalaattia ja savulohta.

Tänään on haikea olo.

Mitä enemmän vietän aikaa ulkomailla, sitä vahvemmin koen itseni suomalaiseksi.

Mitä lähemmäs lähdön päivä tulee, sitä enemmän huomaan romantisoivani Suomea ja suomalaisuutta. Aika on kullannut juhannuksen loskasäät, jatkuvan harmauden ja valituskulttuurin.

Odotan tulevaa innolla, vaikka en ihan tiedäkään mitä vastassa on. Kai se niin on, että olkoon mitä tahansa, se otetaan avosylin vastaan kun se kohdalle osuu.

Leave a Comment

Kesätukka kuosissa eli harmaa Lob

hiukset-americana

Kävelin eilen kampaajalle ilman mitään käsitystä siitä, mitä halusin tehdä ylikasvaneelle, tylsän platinanvaalealle hiuskuontalolle. Hiukset ovat tässä vuosien saatossa kestäneet ihan älyttömät määrät värjäystä. Väri on vaihdellut valkoisesta mustaan, ruskeasta oranssiin, takaisin valkoiseen, valkoisesta luonnollisemman platinanvaaleaksi ja sitä rataa. Harmaat hiukset ovat olleet aikaisemminkin, enkä juuri nyt taas muista, että miksi siitä koskaan luovuin.

Joka tapauksessa: Päädyttiin sitten katkomaan pituudesta melkein 10 senttiä pois ja miettimään väri ihan uusiksi. Oma, hyvin vaalea (ja jo luonnostaan hämmentävän harmaa) juurikasvu sai jäädä jatkamaan elämäänsä lähes entisellään. Siihen lisättiin vähän raitaa, joka sitten häivytettiin helmiäisenharmaisiin latvoihin. Nyt löytyy eri sävyisiä harmaita ja hopeita, puhdasta valkoista ja vaaleaa ja jopa vähän punertavia sävyjä. Lopputulos on liukuvärimäinen: platinanvaaleasta hopeanharmaaseen.

Kuvat vääristävät väriä aavistuksen verran, eikä lopputulos ole oikeasti ihan noin tumma. Valaistus ei näin pilvisen myrskypäivän keskellä ole sieltä parhaasta päästä.

Kiitos kesätukasta kuuluu Turun Hiushuone Kerhon Villelle!

Leave a Comment