Skip to content

Niin metsä vastaa kun sinne huudetaan

Olin toissapäivänä ruokakaupassa, kun ohikulkija nappasi kiinni hihasta ja kertoi, että “Oh by the way, I love your hair! It’s so beautiful and you can just see it’s all natural”. Kummasti jäi hymy kasvoille.

Miksei Suomessa tule mieleenkään kertoa ohikulkijalle, että onpa sulla ihanat kengät, tai että miten ihmeessä sä saat sun hiukset näyttämään noin hyvältä? Täällä kohteliaisuuksia lauotaan ilman, että se on yhtään iso juttu. Eikä niihin kohteliaisuuksiin tarvitse edes vastata vähättelemällä ja toljottamalla vaivaantuneena maata.

Milloinkohan tähän rupeaa tottumaan niin, että saisi vaikka sen omankin suun auki ja oppisi kehumaan ihan muuten vaan? Jos vaikka vahingossa piristäisi jonkun toisen huonoa päivää.

Tänään poikkesin myös pankkiautomaatilla, missä vaihdoin muutaman sanan ohikulkijan kanssa, joka ihasteli “englantilaista aksenttia”. Pienikin, iloinen smalltalk piristi heti muuten varsin ahdistunutta ja ankeaa päivää. Samoin piristi se, että postin parkkipaikalla kohtasi katseet tuntemattoman kanssa ja molemmat hymyili. Ihan noin niinkun muuten vaan. Siksi, että on vaan ihan täysin normaalia hymyillä tuntemattomalle. Täällä sanoo välillä tuntemattomat kadullakin hei, jos sattuu kävelemään vastaan, ja vaikka ei sanoisikaan, niin ainakaan eivät kävele ohi lujempaa ja välttele katsekontaktia viimeiseen asti.

 

3 Comments

  1. Itse kahden puolen vuoden täällä asumisen jälkeen en enää kiinnitä erityistä huomiota kehuihin. Ne tuntuu mukavilta toki, mutta ihan normaalilta. Itse en sentään vielä osaa niitä jaella. Tuntemattomille siis. Työkaverien ja kaverien ulkomuotoa kehun kyllä nykyään varmaan päivittäin:) Suomessa ollessa ihmiset tuntuvat nykyään harvinaisen tympeiltä:D

    • Tulipa jotenkin oudon töksähtelevä kommentti… :O

    • roosa.raukko@gmail.com roosa.raukko@gmail.com

      Toivotaan että tarttuu tää kehumistaito tännekin! Vaikka sitten pelkästään tutuille jos ei muuta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *