Skip to content

Hurrikaanivaroitus & Hawaii International Film Festival

Meillä odotettiin tällä viikolla jopa kahta hurrikaania. Toistaiseksi näyttää siltä, että kumpikin jää myrskyn tasolle tai jää kokonaan tulematta. Meillä ei ole nyt edes satanut (mikä on harvinaista) ja tuulikin on lähinnä ollut helpotus helteen keskellä, eikä enne jostain suuremmasta. Sunnuntain mainoskuvauksia siirrettiin joka tapauksessa viikolla eteenpäin ennustuksien takia. Eikä ensimmäistä kertaa, jos ohjaajan turhautuneista kommenteista saattoi jotain päätellä.

Sain tänään myös kutsun harjoitteluhaastatteluun Hawaii International Film Festivalin Education Departmentin assarihommaan. Tämä osasto järkkää mm. sellaista siistiä ohjelmaa kun Guest Filmmaker Program, jossa vähän isompia leffanimiä tuodaan tänne pitämään opiskelijoille luentoja. Lukittu on mm. Jay Hubert (asiakkaita esim Apple, Volkswagen, Peugeot ja Intel) ja Tadashi Nakamura, joka oli 2008 Sundance film festivalin nuorin filmmaker ja pääsi CNN:n “Young People Who Rock” -listalle.

Assarin hommaan kuuluu paitsi huolehtia siitä, että oikeat ihmiset saadaan oikeisiin paikkoihin, myös istua näiden luentojen läpi – aika valitettavaa, eikö? Kuka nyt haluaisikaan päästä ilmaiseksi seuraamaan älyttömän kiinnostavia luentoja ja tapaamaan sellaisia nimiä, joiden kanssa todellakin kannattaa verkostoitua 😉

Toinen aika hieno ohjelma on nimeltään Cultural & Visual Literacy Program. Sen pointtina on esittää Hawaiilla sellaisia elokuvia, joita ei normaalisti olisi tarjolla, ja joita myös opettajat käyttävät sitten myöhemmin aineena kaikessa social studysta kieliopintoihin. Ohjelmaan on nyt vahvistettu ainakin sellaisia leffoja kun Hikawa Maru, Mele Murals ja The Eagle Huntress. Jälkimmäisin näyttää todella kiinnostavalta ja suosittelen tsekkaamaan trailerin alta!

Tarjolla olisi ollut myös sellaisia hommia, jotka olisivat sopineet omaan osaamisalaani paremmin, mutta päätin, että nyt astutaan mukavuusalueelta ihan oikeasti ulos. Jos uskaltaa muuttaa toiselle puolelle maailmaa, niin sitten uskaltaa myös lähteä kokeilemaan sellaisia asioita, jotka ovat aina pyörineet takaraivossa mutta joihin ei ole miljoonan ja yhden tekosyyn varjolla ryhtynyt.

 

 

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *