Skip to content

“Meinasitteko muuttaa Suomeen?”

Me ollaan tässä miehen kanssa oltu taas isojen kysymyksien äärellä.

Kun ihmisille selviää, että olen Suomesta, niin ensin kysytään miten tutustuin mieheen ja sitten, että meinattiinko muuttaa takaisin Suomeen. Ensin vastaus oli, että joo ei aiota. Suunniteltiin sinne Pennsylvaniaan muuttoa, katseltiin innoissamme kouluja molemmille ja oltiin ajatustasolla ihan oikeasti jäämässä tänne. Mainitsin aiemmin, että todellisuus iski päin kasvoja, ja sille linjalle on jääty.

Se on päätetty, että minä aion lähteä tekemään sitä ensihoidon ja sairaanhoitajan tutkintoa Suomeen. Amerikassa tämän kombon opiskelu vetäisi minut vararikkoon aika nopeasti, Suomessa saan tehtyä koko homman ilmaiseksi. Tästä herää kuitenkin kysymys, että no milloin ihmeessä me sinne Suomeen palataan. Milloin on täydellinen aika, vai onko koskaan? Lähdetäänkö yksin vai erikseen? Pitääkö vain väkisin lähteä? No, kai se pitää. Todettiin miehen kanssa, että laastarimetodilla mennään. Nopeasti pois alta ja sitten takaisin kiinni ns tosielämään ja takaisin rajan taakse. 

Ja niinhän siinä kävi, että olen opiskellut noihin ensihoidon pääsykokeisiin nyt jo innolla ja ajatuksella. Ei ole vielä mitään käsitystä, että saadaanko edes visa-asiat selvitettyä ennen varsinaista pääsykoepäivää niin, että oikeasti pääsisin lähtemään. Tai että mitä sitten, jos pääsenkin sisään – kai se paikka on kuitenkin pakko ottaa vastaan jos niin käy. Muutanko sitten takaisin Suomeen vain puolen vuoden amerikkaelon jälkeen? Tarkoitushan olisi nyt käydä pääsykoeruljanssi läpi niin, että ei mene sitten homma puihin kesällä jännityksen takia. En vain osaa kuitenkaan lähteä mihinkään sellaisella hälläväliäasenteella, joten opiskelen tätäkin varten niin kun kaikki riippuisi juuri tästä opiskelupaikan saamisesta.

Koska mies haluaa ohjelmointialalle, niin Suomi on aika ihannepaikka. Minullakin olisi sitten vähän eri edellytykset palata tänne, jos olisi pohjalla amerikan malliin jo tuplatutkinto. 

Vaikeaa on, apua!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *